Monday, January 19, 2009

Kangen Panganan Khas Cilacap Karedok

Ora krasa ternyata inyong diluar negri kie ternyata wis sue yah, walopun sering bali njawa ora ketang setahun sepisan tapi inyong juga sering kangen panganan khas Cilacap dimana itu adalah asal daerah kelahiranku, panganan favoritku yang utama adalah karedok atau juga bisa disebut dengan salad pedas yang terbuat dari sayuran mentah, bahan-bahanya seperti kobis, kacang panjang, kerupuk dan juga timun serta kecambah hijau.
Dan bumbunya juga simple cuman sedikit kencur, sedikit bawang putih, cabe dan juga kacang tanah yang sudah di goreng dan tidak lupa juga gula merah serta air asam.

Soale nang Hongkong ora nana bakul karedok eh maksude ora nana restoran atau warung sing adol karedok dadine nek inyong agi kangen panganan siji kie ya paling mlayune meng restoran thailand sing menyediakan panganan hampir mirip kayak karedok yaitu Papaya Salad, nek masalah harga lumayan larang sepiring kue regane paling murah HKD $38 kadang ana sing lewih larang maning.

Nek arep nggolet panganan Thailand sing murah biasane nang Kowloon City lumayan mandan murah dengan harga $25 ya lumayan wes bisa mangan salad pepaya kue, tapi wong akune manggone nang Quarry bay anu adoh dadi ya jarang meng Kowloon city lagian arternative menganah mung bisane numpak bis, sedangkan aku nek numpak bis biasane teler ora usah di umbeni bir wes mabok dimin hehehehe


Saat diwarung thailand di daerah Mongkok


Nah kalo yang dibawah ini berada diwarung Thailand daerah North Point



Tom Yam Shoup

Aduh wareg nek bisa ngentekna shoup karo rujak gandul oups maksudnya papaya salad

nek Asli panganan karedok bisa diliat disini




26 comments:

ikhsan said...

pertamax heheh...
walaupun sudah lama di luar negri ternyata masih inget masakan kampung sendiri ya,,,,

rully_fs said...

cegluk...cegluk...jaaaan dadi ngiler temenan inyong yuu.
apa maning lotek,klethikane lanthing...duhhh nyam nyam,tambah tahu brontak,...nylekamin lhoo...lah

bewe said...

Nang luar negri ana mendoan karo es dawet ora mbakyu? Nyong dadi kangen karo Banjarnegara barena mampir nang bloge sampeyan.

Si Ponang said...

rasane podo mak nyuuus ora mbakyu?S

Ndoro Seten said...

welha panganan asli ngomah nadyan ndeso ning cen kerep ngangeni yo mbakyu?

Balisugar said...

emh meski aku gak ngerti bahasanya tapi yah kira-kira kangen makanan di Indonesia kan ? apa gak bisa bikin sendiri disana ?

awie said...

kunjungan pertamax mo kenalan aja dulu ga mo neko2x

Kang goran said...

Walahdalah...kayane koh ueeenak temen yah...

aziz said...

sayua juga orang cilacap mba.,.,.,

nelson kaligis said...

hmm.....sedapnya !!!!

kapan-kapn berkunjung ke cilacap ahh..kan punya saudara disana!!!

salam kenal.........

koment balik yah..........!!!!!!!

Ajay said...

Yu aku ke telatan ngomen.. Kaya ne enak yu.. Oh iya pie kabare yu.

mbelGedez™ said...

.
Lha seh...
Dining slirane neng Mongkok ki mbabu apa kepriben, ya ???

Inyong wis nate dulin neng HK, njur bablas maring Lowu, Shenzhen....

Kapan-kapan yen inyong dulin HK maning mbok isa ketemu ...???

bahtiar said...

set-dep temen, kie .. marai kemecer :)

Samsul Ma'arif said...

aku sing siki lagi nang purwokerto panganan apa bae ya ana, sapa sing pengin pesen, mengko tak kirim liwat blutut hehehee.......

Samsul Ma'arif said...

aku sing siki lagi nang purwokerto panganan apa bae ya ana, sapa sing pengin pesen, mengko tak kirim liwat blutut hehehee.......

suwung said...

cangih nang hongkongn

wong Prafi SP4 Manokwari said...

yu deneng rika mengin-mengini inyong. inyong wong ora mampu, sedina-dinane mangane oyek, nek ora ya budin digesret lawue sambel kredek.

joe said...

wah jadi pengen ni, mana belum makan pula...

Aneka Makanan said...

makanan khas indonesia emang bisa bikin kita kangen apa lagi soal rasanya wehhhh...mak nyussss pisan

MENDOAN said...

关心,

珏,我介绍一下自己,更多的培训博客。

如果您有闲暇时间阅读。

谢谢您。

kula nuwun

Mbakayune, aku kenalan, agi latihan ngeblog kiye.

tulung angger wektune agi senggang ya dibales.

Matur nuwun

Lintang Sunu said...

Yu .... sengertine nyong karedok tah udu panganan khas Cilacap, tapi panganan khas Sunda (Jawa Barat). Tapi sengertine nyong loh. Nyong beh wong Cilacap, kulone rika (Gandrungmangu), tapi wis mandan suwe ora nang Gandrung. "In shake of a better future" jerene wong Landa guli ngomong

mamas said...

mulane ja kakehen mangan daging ya he he he

ciwir said...

kangen aku ke cilaca[ maning

Hendi Permana Kusuma said...

Peluang Emas Training atau Les Bisnis & Profesi Online Gratis !

Apakah Bapak,Ibu dan Sdr/I seka lian telah menguasai Internet atau Baru mengenalnya apalagi kesulitan tapi sangat berminat berBisnis&ber Profesi Online Gratis !
Apa Bapak,Ibu dan Sdr/I pernah mengkhayal meraup Valas Khususnya US$ tanpa Bekerja &BerBisnis di Lu arNegeri ? Kini semuanya bisa me wujudkan khayalan,minat & ambisi BerBisnis & BerProfesi Online Gratis dengan Gaji US$ !
Saya siap melatih secara Gratis hingga Profesional secara Online maupun Offline.Guna peroleh info detail hubungi :
Drs.Hendi Permana Kusuma,M.M, via HP: 0811255798
Email: hendi_permana_kusuma@indonesiaindonesia.com
Silakan Kunjungi dan Baca di Blog Saya :
www.training-bisnis-online gratis.blogspot.com

Maaf,yo mbak Cewekndeso(tak tulis ngene mergo jenenge di rahasiake)a
ku numpang Promo malahane siap ugo nek Koe atrep sinau be Aku.Maturnuwun !

Maskur said...

Apa karedok panganan khas Cilacap, jarku lha anu betawi

eh ketemu maning ya, biasane ketemu nang Multiply, nang blog ya ketemu

blog kiye tek link nang nggonku ya yu
agi nggolet blog sing basa banyumasan

mama ale said...

maknyus